Για την κατανόησή τους σχετικά με τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, οι διευθύνσεις επικοινωνίας μας αναθέτουν τακτικά τη μετάφραση άρθρων από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αυτό τους επιτρέπει να αξιολογούν καλύτερα τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους καθώς και τη θέση τους σε τοπικό επίπεδο.
Η Alto International προσφέρει επίσης υπηρεσία ανασκόπησης ξένου τύπου και σύνθεσης άρθρων. Αυτή η υπηρεσία προσαρμόζεται στην επικαιρότητα καθώς και στις προθεσμίες του πελάτη, οι οποίες συχνά σχετίζονται με την επείγουσα ανάγκη (επικοινωνία κρίσης).
Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.